En ljuvlig, solig vecka på Sicilien…

Nu har jag landat hemma igen efter en helt underbar solig höstvecka på Siclien – en plats som ligger mig så varmt om hjärtat. Jag är så glad att jag äntligen fick möjlighet att återvända hit. Solen strålade hela veckan och det var inte ett moln på himlen…

Älskade, vackra Taormina. Etna skymtar i soldiset. Det är nu två aktiva kratrar på toppen och hon har ändrat utseende sedan jag var här sist för fyra år sedan. Och så favoritstranden i Mazzaro, som jag har så många fina minnen ifrån. Jag var här första gången för mer än 35 år sedan och återvänder så ofta jag kan.

Jag älskar att strosa runt i Taormina, shoppa lite, titta på folk, dricka en god cappuccino och bara känna av atmosfären.

Det har varit en helt underbar vecka. Jag har ätit gott, umgåtts med min kära kusin som bor här och njutit av det italienska livet och atmosfären. Det blev även tillfälle till lite sol och bad i Mazzaro och en tur till ett par små byar på Etnas sluttning. Den här gången var vi i Sant’Alfio och Zafferana. Så mysigt! Vi åkte även till den lilla byn Forza d’Agro som ligger lite norr om Taormina en eftermiddag. Här spelades delar av filmen Gudfadern in. När man kommer hit känns det nästan som om tiden står stilla. Det är så lugnt och fridfullt.

Jag bodde hos min kusin i Trappitello med vacker utsikt över bergen och citruslundarna…

På promenad i citruslundarna i Trappitello.

Nu sitter jag hemma i hösrusket igen och längtar tillbaka! Förhoppningsvis dröjer det inte lika länge till nästa besök den här gången…

Christina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *